Meillä odotellaan pääsiäistä jo kovin, tosin tänä vuonna saatiin vähän etumatkaa, kun otin itselleni muutaman lomapäivän näin pääsiäisviikolle. Pyhiä vietetään ihan lokoisasti kotona tällä kertaa. Äiti karkaa pääsäislauantaina katsomaan koiratanssin SM-kisoja, mutta kissamaailmaa se ei liikuttane. Kissakopla sai etäsihistyä kaikki pääsiäisnoidat pois sunnuntaina. Caspian vahti ikkunassa koko päivän ja yhtäkään noitaa ei uskaltautunut ovelle.

Hei c´moon, me yritetään kasvattaa pääsiäisruohoa ja tää vaan asettuu toistuvasti makaamaan mullan päälle. Arvatkaapa mikä sotku tästä hommasta tulee, kun tassuissa on jatkuvasti multaa...

Lopulta me kumminkin onnistuttiin, sillä ruoho on jo näin pitkää:

Caspianilla on aina ollut joku juttu mattoihin. Välillä mennään niiden alle, välillä kiedotaan matto ympärille. Välillä se toimii vallihautana, poterona, bunkkerina, ihan minä vaan. Lähestyvän pääsiäisen kunniaksi, meille ilmestyi pari uutta kevään väristä mattoa. Caspianin mielestä se oli niin ihmeellinen asia, että ensimmäinen ilta meni korvat luimussa mattoa haistellessa ja sitä kynsiessä. Pelkäsin jo, merkkaako kaveri sen, mutta onneksi Caspian ei sentään niin rontti ollut. Matto oli myös liian vahva rikottavaksi - sen sijaan keittiön uuteen vahakankaaseen koltiainen teki isot kynnenjäljet. Caspian yritti näyttää kovin viattomalta, muka putosi ja otti kiinni mistä sai! 

Valtteri on niin kiltti, että sai Ikeasta kissanteltan, joka tuli heti ahkeraan käyttöön. Pappa nukkuu tälläkin hetkellä teltan suojassa. Täällä oltiin jo hieman huolissaan, josko oranssi invaasio iskee tähänkin telttaan, niin kuin edelliseen Valtterille ostettuun koriin.  Toistaiseksi Valtteri on saanut pitää telttansa. Caspian nimittäin kävi kokeilemassa telttaa, jolloin Dilbert-koira käytti tilaisuuttaan hyväkseen ja meni teltan suulle vahtimaan: Mikä oivallinen tilaisuus ja ihana ansa. "Kiitos, äiti! Nyt minä voin katsoa nättiä kissaa koko päivän eikä se pääse karkuun." Autoin Caspianin teltasta pois, eikä pojua ole enää teltassa näkynyt. Kumma juttu, mutta Dilbert ei ole teltasta mitenkään kiinnostunut silloin kun siellä nukkuu hurja kuningas Valtteri, joka on aina ollut koko lauman kiistaton Alfa-yksilö ja valtias.

Aivan ei vielä teltta ole vienyt voittoa kaikista muista nukkumapaikoista. Välillä Valtteri kellii lempimatollaan Simon huoneessa. Kyllä tuo sininen vaan sopii Valtterin turkin väriin kivasti :-)