Meidän Valtteri-kissa on sairastunut johonkin yön aikana. Eilen oli aiva kunnossa, oli ulkona ja söi hyvin, jne. Ainoa mihin kiinnitin huomiota eilen illalla oli se, että Aslan, joka rakastaa Valtteria yli kaiken, sai kiivetä Valtterin selkään nukkumaan ilman vastaan laittamisia. Tänään tilanteen selkiydyttyä tajusin, että ehkä Valtterilta oli sitten kumminkin illalla jo jollakin tavalla voimat poissa, kun ei antanut turpiin slkänsä päälle nukkumaan kiivennyttä Aslania:

2064505.jpg

Valtteri oli oksennellut yöllä ja aamulla sain etsiä koko talosta missä Valtteri on. Ei tullut kun avasin ruokapurkkia eikä tullut kun kutsuin. Löysin sängyn alta ja kun otin syliin, murisi ja maukui mulle (koko ajan niin kauan kun pidin sylissä. Ei siis ollut hyvä olla. Ei ollut putsannutkaan itseään oksentelun jälkeen kunnolla. Kuivettunutta vaahtoa oli suupielissä ja partakarvoissa. Ei maistunut ruoka - ei edes kinkku - ja on vaisu.

Olimme tietenkin erityisen huolissamme, koska Rasmus-kissa lähti keväällä samoin oirein viimeiselle matkalleen - tosin Rasmuksella oli vielä astetta rajummat oireet ja oli voimattomampi, Fakta että Valtteri on Rasmuksen veli, joten alttius samantyyppisiin tauteihin on perinnöllistä, tietenkin lisää meidän huolta :-(

Valtteri oksenteli aika rajusti vielä eläinlääkärille lähtiessäkin ja jäi sitten tiputukseen eläinlääkärille täksi päiväksi. Röntgenkuvat on otettu ja niissä ei onneksi näkynyt mitään viittauksia kasvaimiin tai vatsakalvontulehdukseen, mitä tietysti pelkäsimme ensimmäisenä. Suoli oli ärtynyt ja tulehtunut jostakin syystä. Täynnä ripulikakkaa, joka alkoi purkautumaan ulos heti kun Valtteri oli rauhoitettu. Virtsarakko oli aivan täynnä pissaa. Ehkä Valtterilla ei yksinkertaisesti ollut voimia lähteä pissalle. Nestehukan takia joutui siis jäämään nesteytykseen. Samalla kun on nesteytyksen takia rauhoitettuna, otetaan verikokeita ja virtsanäytteet. Niiden tuloksia ei vielä tiedetä. Mutta eläinlääkäri antoi hyvät ennusteet.

Tuntuu tosi isolta lahjalta tai lottovoitolta kun saa mennä hakemaan Valtterin illalla elävänä kotiin. Tämän illan varmasti tokkurainen rauhoituksen jälkeen.