Koittakaas nyt kestää tätä hiljaisuutta. Toivottavasti kaikki ei lopeta meidän blogin lukemista kokonaan, kun tämä päivittyy nykyään niin hitaasti. Meillä remontti jatkuu, mun työpiste on purettu ja läppäri viritellään aina välillä keittiön pöydälle, mutta blogeilu ei onnistu ihan samaan tahtiin kuin silloin kun on oma työpöytä. Kuviakin tulee vähänlaisesti juuri nyt, kun vintti on remontin tieltä tyhjätty olkkariin ja osittain makkariinkin. Missäs kuvaat, kun ei kaikenlaisia tavarakasoja viitsi laittaa blogiinkaan, vaikka kissat kuinka harrastaisivat temppurataa tavarakasojen päällä. Sanon itselleni koko ajan, että vintti valmistuu aivan kohta, mutta saas nähdä kauanko vielä menee. Loppusuoralla kuitenkin ollaan. Pojat odottavat uusia huoneitaa parin viikon sisällä.

Mutta sitten hiukan kuulumisia kisuiltakin. Kissat nauttivat laatikkopinoista ja hämäristä piiloista olkkarissa. Arvatkaa vaan kuinka vaikeaa on löytää kissa kun se on paennut kaiken tavaran keskelle olkkariin. Kaverit ovat sopeutuneet remontin ääniin hyvin ja kun poraaminen ja paukuttaminen alkaa, ne tuskin viitsivät korvaansa lotkauttaa. Caspian on kunnostautunut taas järsimisrintamalla. Poika puraisi minua sormeen tässä yksi ilta kun olin keittämässä riisiä ja toisena iltana raitariiviö kyttäsi suihkussa isovarvastani hullun kiilto silmissä. Toivottavasti ei saa tikkuja suuhunsa tuolien kulmista ja talouspaperitelineiden nupeista. Läppärin kulmaan keittiön pöydällä on Caspian myös sovitellut hampaitaan, kuten myös Samun uuteen äidinkielen kirjaan, jonka laskin vain hetkeksi keittiön pöydälle paperoimista varten. Olohuoneen laatikoiden kulmat on nyt tietysti kaikki syöty. Mistä tuollaisia riiviötiä tulee ja kuinka veljekset voivat olla niin erilaisia. Kaikenlisäksi Caspian tekee naskalien teroituksen kehräten ja ilmiselvästi nauttien. Aslan on niin tasaisen kiltti, että mitä ihmettä hänestä edes kertoisin, kun hän on vaan aina niin kiltti ja sävyisä. Joskus pojat painivat, jolloin Aslan päästää hetkeksi sisäisen puumansa valloilleen, mutta edes raakojen kanansydämien kanssa Aslan ei juokse pitkin taloa muristen niin kuin rakas riiviöveljensä. 

Valtteri-pappa on pirteä ja tarkkaavainen. Nyt olen tosin varaamassa hänelle eläinlääkärille aikaa korvatsekkiin. Toinen korva on alkanut vähitellen täyttyä mustilla kahvinporojen näköisillä rakeilla - ihan näyttää samanlaiselta kuin Rasmuksen korvat, joskin Rasmuksella täyttyi vielä paljon nopeammin. Tässä hieman huolestuu, kun Rasmuksella töhnä johtui hiivasta, jota hoidettiin allergisena oireena, mutta joka myöhemmin osoittautui pahanlaatuisen kasvaimen aiheuttamaksi. Pojat olivat kuitenkin veljeksiä, joten Valtterillakin ehkä geeneissä on taipumukset samanlaisiin sairauksiin kuin Rasmuksella. Näin ei tarvitse olla ja töhnä voi olla ihan vaan jonkun tavallisen korvatulehdusta aiheuttavan bakteerin aiheuttamaa tai johtua vaikka korvapunkki-infektiosta, joskus tätä epäilen, kun Valtteri on sen verran vähän ollut ulkona kesän ja syksyn aikana. Parasta siis tutkia. Kaikkeen täytyy varautua näiden rakkaiden mummo- ja pappaikäisten lemmikkien kanssa. Jokainen päivä on korvaamaton ja mikään niistä ei tule takaisin, joten varsinkin nämä eläinvanhukset ansaitsevat kaiken hellyytemme ja huomiomme joka päivä. Pitäkää peukkuja, ettei ole mitään vaarallista!

Kissojen iso ulkotarha on vieläkin ilman kattoa. Katsotaan tuleeko valmiiksi ennen talvea. Valtteri voi aitauksessa kuitenkin ulkoilla tarhassa kuitenkin ilman kattoakin, koska kissapappa ei juuri kiipeile eikä hypi, vaan istuskelee mökin päällä pesemässä itseään ja tarkkailemassa ympäristöä ja sitten tulee sisälle lämpöiseen.

Caspian karkasi joku aika sitten ulos kellarin ovesta, kun avasin sen kutsuakseni koirat sisään puutarhasta, mutta Caspian tuli hyvin nopeasti takaisin, kun tunsi viiksissään pistävän pikkupakkasen. Sen jälkeen herra ei ole osoittanut minkäänlaista kiinnostusta ulko-ovea kohtaan. Ressu. Mahtaa ihmetellä kuka on viilentänyt ulkoilman, joka kesällä oli niin lämmin!

No niin, nyt saapui taas saksan kielen oppilas sisälle, eli tänä iltana aloitellaan Simon saksan kokeeseen kertaamista. Täytynee siis sulkea tietokone ja ottaa kirjat esille. Hyvää talven odotusta kaikille!