Tänään on suurin osa eläinlaumastamme käynyt lääkärillä. Valtterilla korvat ovat alkaneet täyttyä mustalla töhnällä. Löytyi kokkibakteeritulehdus, johon saatiin Canaural -tippoja. Ell ehdotti että Valtteri on saattanut stressata Rasmuksen poismenoa sen verran, että kokkibakteerit ovat saaneet yliotteen.

Caspianin valuva vasen silmä osoittautui tukkeutuneeksi kyynelkanavaksi. Ell sanoi, että pennuilla on usein tämän kaltaisia ongelmia, kun maitohampaiden juuret alkavat kohoamaan ennen irtomista ja hoituu silmätippakuurilla.

Wilma ultrattiin varmuuden vuoksi sillä antibioottikuurin jälkeen 2 kk pois pysynyt virtsankarkailuvaiva on palannut. Mitään ei löytynyt ja virtsarakko ja kaikki muu näytti onneksi normaalilta. Ell otti punktioimalla pissanäytteen, että saadaan varmasti steriilivirtsanäyte ja tulokset tulevat huomenna. Pikaliuskatestissä nitriiit olivat koholla, eli jotakin bakteerikasvustoa saattaisi olla, mutta siitä ei tiedä onko se tulehdusta aiheuttavaa bakteeria vai ei. Jos pissanäytteessä ei ole mitään, niin haen ne homeopaattiset lääkkeet ensin ennen kuin aloitetaan virtsankarkailulääkistystä. Wilmalla oli myös nokkosihottumaa korvan iholla. Epäilin tulehdusta, mutta sitä se ei ole. Ell epäilee allergista reaktiota ilmeisesti jotakin ruoka-aineesta - nyt vilja, nauta ja maitoperäiset aineet pois ruuasta. Tätä minä olen epäillyt jo pitkään.

Tässä kuva Valtterista autossa matkalla Vettoriin:

1710263.jpg

Vaavit olivat väsyneitä ja nukkuivat koko iltapäivän iltayhdeksään asti. Sen jälkeen syötiin jättiannokset kissamaitoa ja tonnikalaa ja leikit jatkuivat hurjana. Molemmat olivat hyvällä tuulella ja kehräsivät kovin, kun nappasin heidän syliini. Tänä iltana alkaa sitten silmätippakuuri Valtterille ja Aslanille.

Caspian painaa tänään 1055g  (+200g viime maanantaista)
Aslan painaa tänään 900g  (+150g viime maanantaista)