Kirjastokissan päätähden Deweyn yhdennäköisyys Aslanin kanssa on kiistaton ja syynä sille, miksi huomioni kiinnittyi tähän mainioon tositarinaan Suomalaisen kirjakaupan alennuskorissa. Noin puoli vuotiaana Aslan olisi näyttänyt kasvojen piirteiltään vieläkin enemmän Deweyltä.

Vicki Myron: Kirjastokissa

Iowan osavaltiossa Yhdysvalloissa, Spencer-nimisen pikkukaupungin kirjaston henkilökunta löysi kohmettuneen kissanpennun kirjojen palautusluukusta tammikuussa 1988. Kissa sai nimen Dewey Readmore Books ja se liitettiin virallisesti kirjaston henkilökuntaan. Dewey sulatti kirjastonväen ja kaupungin asukkaiden sydämet ja toi kirjastolle sekä Spencerin kaupungille valtavasti myönteistä julkisuutta. Kissaa tultiin ihastelemaan pitkienkin matkojen päästä. Dewweyn helyttävän tarinan kertoo kirjastonhoitaja Vicki Myron, joka löysi kissan ja työskenteli kirjastossa koko kissan elämän ajan, yli 19 vuotta.

Kirja on valtavan ihana, lämminhenkisesti kirjoitettu - ja tositarinana liikuttava. Sitä vaan ihmettelee, kuinka monien ihmisten elämään yksi kissa voikaan jättää jälkensä! Suosittelen lämpimästi. Taas yksi niitä kirjoja, joita ei malttaisi laskea käsistään ennen kuin saa kirjan loppuun.