Aslan ja Caspian ovat syöneet tänään hyvällä ruokahalulla broilerin paistijauhelihaa useaan otteeseen. Iltapäivällä saivat vähän valmisruokaa. Ehkä tässä on toiveita - eivät ole kovin nirsoja :-) Se nyt ei sinänsä ole ihme, jos paistijauheliha kelpaa - suurempi asia on saada heidän syömään myös lemmikkitasoista jauhelihaa koirien kanssa ja myös lihaisia luita, joita kissan pitäisi saada n. 30%. Mutta ei me pidetä mitään kiiretta. Otetaan rauhassa ja katsotaan. Ei me kai vielä edes virallisesti olla aloitettu barffausta. Kunhan nyt syötin raakaa tänään. Mutta tästä voi kehkeytyä vielä tilanne, jossa meillä on barffaavia kissoja ja koiria. Katsotaan.

Voi Valtteri - mitähän sun ruokinnan kanssa tekisi... Selasin ell:ltä saamiani ohjeita. Siellä on kyllä myös kotiruokaohje munuaisten vajaatoimintaa sairastavalle kissalle. Ne on joko tai - jos antaa teollista ei voi antaa kotitekoista eikä voi antaa yhtään teollista, jos antaa kotitekoista. Teollisessa on makuaineita mukana, joten kissa edes syö, mikä on tosi tärkeää näillä potilailla. Miten kotiruoka mahtaisi edes maistua.

Istuin yömyöhään netissä tutkien lisäaineiden haittavaikutuksia. Valtterin erikoisdiettiruuassa on kaliumsorbaattia (E202), propyyligallaattia (E310) ja BHA:ta (E320). Kaliumsorbaatin sanotaan ärsyttävän silmiä ja ihoa, samoin propyyligallaatti aiheuttaa allergisia reaktioita. BHA onkin sitten pahempi myrkky: WHO:n kansainvälisen syöväntutkimuslaitoksen IARC:n tekemän tutkimuksen mukaan karsinogeeni, joka aiheuttaa syöpää ja häiritsee soluaineenvaihduntaa ja immuunijärjestelmää sekä aiheuttaa hyperaktiivisuutta, migreeniä ja hermosto-oireita. Eräs toinen lähde mainitsi BHA:n aineeksi, joka aiheuttaa voimakkaita allergisia reaktioita. Kirja Ravintomme lisäaineet sanoo: "Astman, allergisen nuhan sekä nokkosihottuman on todettu pahenevan BHA:n vaikutuksesta. BHA:n on todettu aiheuttavan vatsan kasvaimia koe-eläimille. BHA:n käyttöä on rajoitettu lasten ja nuorten ruuissa." Luennoitsija sanoi näiden kertyvän elimistöön ja kuormittavan maksaa ja munuaisia samalla tavalla kuin lääkeaineet. Tässä on monta lähdettä, joiden todistus on yhdenpitävä: Valtteri ansaitsee parempaa hoitoa kuin ruuan, joka sisältää tuollaisia aineita. Luulatavasti koko Valtterin sairaus on peräisin juuri näistä aineista, joita hän on saanut teollisista kissanruuista.