Oltiinpa sitten kissapoikien kanssa eläinlääkärillä, pikkupojat kastroitiin ja Valtteri oli hammaskiven poistossa ja samalla otettiin liuta verikokeita. Pikkupojilla kaikki hyvin, mutta Valtterilta löytyi valitettavasti jonkinasteinen munuaisten vajaatoiminta :-( Eli nyt siirrytään munuaisia säästävälle ruokavaliolle, mikä on ainoa tapa, jolla vajaatoiminnan etenemistä voidaan hidastaa. Uusintaverikoe runsaan kuukauden kuluttua eli seurataan kuinka nopeasti etenee. Joillakin etenee hitaasti, mutta joillakin sitten aika nopeastikin. Toivotaan, että Valtteri kuuluisi niihin onnekkaisiin, joilla vajaatoiminta etenee hitaasti ja pysyy kurissa ruokavaliolla.

..siis voi huokaus. Tämä näitten eläinten pidossa on se raskas puoli. Rasmushan lähti Sateenkaarisillalle viime toukokuussa ja meillä kaikilla on vieläkin Rasmusta vaikka kuinka ikävä! Toivottavasti Valtterin sairaus pysyisi kurissa vielä pitkään. Oireita ei nimittäin oikeasti ole ja Valtteri on ihan pirteä. Viime viikkoina on taas hiiriäkin pyydystänyt, missä on ollut taukoa Rasmuksen lähdön jälkeen. Nyt on tosin taas ollut pari viikkoa sisäkissana, kun naapuri on levitellyt rotanmyrkkyä pihaansa. Sisällä on ihan pirteä. Ehkä täytyy pitää sisäkissana nyt, kun tällaisia asioita alkaa olla. En antaisi ikinä itselleni anteeksi, jos Valtterin kunto romahtaisi yhtäkkiä jossakin pihalla yksin, enkä olisi sitä auttamassa. Täytyy nyt nauttia elämästä niin kauan kuin vielä kunto on hyvä ja seurata mikä vointi on ja käydä niissä verikokeissa ja syöttää sitä munuaisia säästävää ruokaa. Valtterista ei tosin vaan mitään uusintaverikokeita pysty ottamaan ilman rauhoittamista. Ell sanoi että oli täysi työ saada se edes pois kuljetuslaatikosta kun se mulkoili ja sähisi ja yritti räpätä heti, great...

Valtterilla on otettu marraskuussa viimeksi virtsasta munuaisarvot, jotka oli ihan normaalit silloin. Tosin voivat olla normaalit vielä, vaikka veressä näkyisikin jo muutoksia. Ikää on 11,5 v. eli muuten vuosia olisi ollut jäljellä vielä iän puolesta paljon, mutta tämä sairaus tietenkin tulee lyhentämään odotettavissa olevaa elinikää reilusti. Seuraavien kuukausien aikana ehkä selviää verikokeita seuraamalla jonkinlainen ennuste. Nyt otetaan päivä ja viikko kerrallaan.

Tässä Valtteri juuri heräilevänä puolitokkuraisena ja punainen side tassussa, kun siinä on ollut neula kiinni narkoosin ajan. Iäkkäämmille kissoille menee narkoosin ajan nestetippa.