Tänään: Caspian 2320 g ja Aslan tasan 2000 g.

Niin isoja kissoja jo. Vauhtia riittää edelleen. Ruuan suhteen meillä on kaksi röyhkeää riiviötä :-) Kun joku tulee keittiöön ja jos ruokaa ei tule heti, niin ko. henkilö tulee taatusti syödyksi. Leipiä yritetään metsästää 8 tassulla, kun ihmiset syövät esim. aamupalaa.

Kisut ovat nyt opetelleet tulemaan toimeen eläinlaumassa ilman ihmisiä työpäiviemme / lasten koulupäivän ajan. Olen jättänyt runsaasti ruokaa heille päiväksi ja näyttää siltä että mitään sen kummempia sopeutumisongelmia tähän ei ole ollut. Iltapäivällä meitä on aina vastassa 3 nälkäistä ja kehräävää kissaa.

Valtteri hyväksyy vaavit entistä paremmin. Pitkään hyväksyntä on ollut jo sietämistasolla, mutta yhä useammin pikkuiset saavat pesuja Valtterin toimesta. Viereenkin saa tulla nukkumaan. Ainoa asia, jolle Valtteri ei oikein lämpene on rajut leikit, joihin pennut yrittävät välillä saada Valtteria mukaan. "Jos puraisen tuota körilästä tuosta paksusta hännästä, niin se takuulla tulee leikkimään" -yritykset eivät oikein tuota tulosta.

Caspian ja Wilma-koira leikkivät tänään ihanasti. Caspian oli tuolin päällä ja läpsi Wilmaa ylhäältä päin. Wilma nousi tuolia vasten takajaloilleen seisomaan ja tökki hellästi häntä heiluen Caspiania takaisin tuolille. Wilma ja pennut ovat kertakaikkiaan niin erottamattomia.

Nyt kun kissat ovat niin ahneita ja aktiivisia olisi paras mahdollinen aika alkaa opettamaan niille joitakin temppuja jos aikoo opettaa. Tässä iässä voisin kuvitella oppimisen olevan parhaimmillaan. Kun vain aika riittäisi, niin kohta Aslan ja Caspian tekisivät yhtä ja toista käskystä. Katsotaan saanko itsestäni irti sen verran :-)

Ensi viikolla varaan Aslanille ja Caspianille toiset rokotusajat. Kuukausi sitten laitetut rokotteet tehostetaan ja sen jälkeen on melko turvallista nuuskia ojia mielin määrin. Vapaana ulkoileminen saa kumminkin vielä rauhassa odottaa että kissat ovat aikuisen kokoisia ja kastroitu - etteivät karkaisi niin kauas ja että eivät ole niin avuttomia. Minusta tuntuu kyllä tällä hetkellä että eihän noita raaski ulos edes päästää. 7 vuotta vapaasti ulkona kulkenut Valtteri hämmästyttää minut joka kertaa kun palaa kotiin ja tunnen suurta huojentuneisuutta, kun koko lauma on turvallisesti sisällä. Valtteri pysyy niin valtavan hyvin pihapiirissä - tosin johtuneeko rodusta ja iästäkin - mutta tiedä sitten näistä kavereista. Josko pitäisin ne täällä sisällä vain äidin ilona ja ulkoilisivat tarhassa ja valjaissa, niin ei ole mitään riskejä. Hyvin näyttävät viihtyvän ja vaikuttavat onnellisilta ja huolta vailla eivätkä osaa kaivata hiirimetsälle. No - kastrointi tulee joskus kevättalvella varmaan, joten ennen sitä ei asiaa tarvitse vielä miettiä.
Söpö
1839223.jpg

Kaksi söpöä
1839225.jpg