Eilen olin sen verran shokissa Valtterin diagnoosista, että Aslanin ja Caspianin toipuminen kastroinnistä jäi vähemmälle huomiolle, joten nyt muutama rivi siitä:

Molemmat pikkukisut ovat pirteitä ja syövät ja juoksevat niin kuin ennenkin. Aamulla heräsimme siihen, kun Aslan intohimoisesti repi makuuhuoneen tapettia seinästä alas. Kalle sanoi, että se kostaa :-D Mitään kipuja ei näytä olevan. Ehkä eilen annettu pitkävaikutteinen särkylääke vaikuttaa vieläkin, mutta oli kuinka oli, nämä näyttävät päässeen aika vähällä. Eilen oltiin vielä hiukan uneliaita, mutta nyt on täysi meno päällä.

Pikkukisujen painot muuten ovat nyt seuraavat:

Aslan: 4.6 kg ja Caspian 5.3 kg. Tästä ei varmasti enää kovin paljoa heilahteluita tule. Molemmat oikein sopusuhtaisia. Ell sanoi Caspianista että on hyvän kokoinen tiivis jössikkä ja Aslan on enemmän ragdoll-tyyppinen olemukseltaan.

Valtterin kohtaloa olen tutkinut puoli yötä netistä. Näyttää aikaa olevan muutamasta kuukaudesta muutamaan vuoteen. Vaikea uskoa että sillä mitään on, kun on täysin pirteä. Onneksi tuli näin rutiinikokeessa esille ettei ollut vielä kuntoon vaikuttanut. Tosin mietin mikä se syksyllinen oksennustauti oli, josta joutui tiputukseen. Liittyikö kenties tähän? Nyt joka tapauksessa kunto on mitä parhain!

Joku jossakin palstalla netissä mainitsi siitäkin, että joillakin roduilla olisi taipumusta munuaisten vajaatoimintaan ja persialainen kuuluisi niihin rotuihin. Yleinen vanhempien kissojen vaiva, puhkeamisikä tavallisesti 10-15 v. välillä ja Valtterihan täyttää tänä vuonna 12 v. 15.11. otetuissa verikokeissahan oltiin otettu urea-arvo verestä. Arvo oli 8.6 silloin, normaalin raja on 8.9, joten oli vielä normaalin rajoissa. Nyt kyseinen arvo oli 16. Näin ollen jos ko. arvo on ollut normaalin rajoissa, vaikkakin nippa nappa, ei vajaa-toiminta ole voinut olla kovin kauaa, mikä on hyvä asia. Kreatiniini-arvoa ei tosin silloin marraskuussa oltu otettu, joten sitä ei voi verrata. Nyt Valtterin kreatiniini-arvo oli 160 ja normaalin raja on 120. Netistä tutkin vastaavia arvoja ja jollakin kissalla oli ollut urea-arvo 40 ja kreatiniini 400 ja kyseisen kissan vaivaa oli pidetty vaikeana ja pitkälle edenneenä . Valtterilla kuitenkin vielä jää tuosta aika paljon alle, joten nyt toivotaan että uusi rukavalio pysäyttää/hidastaa etenemisen.

Jotkut kissat, joista luin nettipalstoilta, olivat saaneet Fortekor nimistä lääkettä munuaisen vajaatoimintaan. Meille ei tästä puhuttu mitään, tosin käsitin, että sitä olisi annettu vaikeammissa tapauksissa ja lääkkeen tiedoissakin näköjään lukee "kissojen pitkälle edenneeseen munuaisten vajaatoimintaan"  Kysyn tuosta lääkkeestä sitten kun mennään uusintaverikokeisiin. Ehkä Valtterilla ei ole vielä niin paha tilanne.

Nyt jatkamme elämä uusin ruuin ja ruokailut hoidetaan eri huoneissa ja ruuat kerätään pois syömisen jälkeen. Tässä on kaikilla kissoilla nyt vähän tottumista uuteen, kun ruokaa ei ole enää vapaasti tarjolla, vaan on ruoka-ajat. Valtterille kelpaa onneksi märkäruuista kaikki mitä olen kokeillut, ostin eilen sekoituksen kahden eri valmistajan kolmea eri makua. Raksuista Hillsin k/d ei kelpaa, mutta Royal Caninin Renals specialit uppoavat hyvin. Muitakin lienee markkinoilla - omalla klinikalla oli näitä kahta. Onneksi saatiin näytepusseja mukaan. Täytyy ostaa pussi tuota Royal Caninia maanantaina kun menen Wilma-koiran kanssa korvakontrolliin.